#JeSuisCharlie : Wat er echt in Parijs gebeurde

In en bij het kantoor van het Franse weekblad Charlie Hebdo in Parijs hebben zeker twee gemaskerde mannen met automatische wapens woensdag rond het middaguur twaalf mensen gedood.

Charlie Hebdo

Laten we het eerst maar over het Franse weekblad Charlie Hebdo hebben. Waarom? Omdat vele mensen dit vergeten! Wat of wie was Charlie Hebdo?

Het begon in 1960 als Hari-Kiri Hebdo, ze waren voor niets of niemand bang. In 1969 kwam de eerste exemplaar uit. En ja, toen begonnen ze al met het aanvallen van mensen. In die tijden was er een aanslag in een Franse nachtclub waardoor 140 mensen om het leven kwamen. Frankrijk was in rep en roer, in elke nieuwsblad stond het ; “140 doden!”. Maar in de Hari-Kiri Hebdo stond er ; “1 Dode”. Als of het grappig was ; 140 doden, so what?

Na dit werd het weekblad van Hari-Kiri Hebdo verboden door de Franse regering. (Hari-Kiri betekent letterlijk rituele zelfmoord!)
Maar dit hield hun niet tegen. Ze kwamen later met een weekblad genaamd ; Charlie Hebdo , wat “Charlie wilt een week” betekent.
Charlie Hebdo is na het verschijnen meerdere malen bedreigd. Het meest zijn ze bedreigd door rooms katholieken , namelijk dertien keer.

Wat ik hier wil vertellen is dat het verbieden van de Franse weekblad door de regering een grote fout is geweest. Een regering mag zich niet gaan bemoeien met een weekblad omdat ze de inhoud niet goedkeuren. Aan de andere kant vind ik dat Charlie Hebdo het heeft uitgelokt. Ze zeggen het zelf, ze zorgen voor rituele zelfmoord! 

Gemaskerde mannen

Saït, Chérif en Hamyd Mourad de hoofdrolspelers die de 12 doden op hun naam hebben staan worden door ABC News als professionele mensen gezien. Volgens ABC kan dit niet zomaar iemand zijn, omdat ze alles keurig op tijd hebben geregeld. Niet alleen dat, hoe ze er uit zagen, hoe ze het hebben gedaan en hoe ze de gevallen schoen van een van de daders weer rustig in de auto hebben gegooid. Een ding is zeker, dit waren geen amateuren! Ze moeten een millitaire verleden gehad hebben, maakt niet uit of dat in Syrië gebeurde of in Frankrijk zelf! (Deze professionele daders hebben hun legitimatiebewijs in de auto zelf vergeten..)

Na de aanslag waren de daders volgens verschillende bronnen in Noord Frankrijk, terwijl er in het Zuiden ook nog een agente werd vermoord door de zelfde daders? Iets klopt hier niet. Het verleden van de broers is ook lachwekkend. De meerijder Hamyd Mourad is nog 18 jaar en heeft geen criminele verleden. Mourad heeft zich na dit gelijk gemeld bij de Politie.
Alleen Chérif heeft een verleden waar we over kunnen praten. Chérif wilde volgens CNN naar Syrië en Irak reizen in 2005, waar hij Jihad wilde verrichten. Advocaat Vincent Ollivier zegt dat Chérif meer een straat junk was dan een radicale Moslim. Hij zat meer achter vrouwen aan dan dat hij naar de moskee ging. In 2010 werd hij opgepakt en weer vrijgelaten. Dit is zijn verleden, geen Osama geen IS geen Taliban maar gewoon Chérif, een jonge rapper die rookte en een vriendin had. Deze jongens hebben GEEN millitaire verleden! Er zijn geruchten dat ze in 2008 naar Syrië gingen, maar dit zijn geruchten.

Wie zat achter dit? We komen hier misschien nooit meer achter. Misschien werden de broers al in 2008 in Syrië vermoord? (Als ze echt in Syrië zijn geweest) Misschien zat de Franse Politie hier achter? We moeten dit vragen : Welke professionele mensen zouden zonder enige spoor achter te laten weg kunnen komen? Denken jullie wat ik denk?

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: